Heidi – Tandartspraktijk Vos – Apeldoorn
Tandartspraktijk Vos

Heidi

Paro-preventie assistente
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Donderdag

Bij de Paro-preventie assistente, kan U geholpen worden voor verschillende zaken, die door de tandarts opgedragen zijn.

Kleine behandelingen, bijv. poetsinstructie, polijsten, voedingsadviezen, tandsteen verwijderen, en sealant aanbrengen, afdrukjes t.b.v. bleeklepels en wat zo verder nog voor komt.

Heidi  is sinds 2020 werkzaam in deze praktijk, ze heeft in 2002 haar diploma Tandartsassistente behaald en in 2008  via de  NMT het diploma Preventie assistente. Daarna heeft ze als Preventieassistente in reguliere praktijken gewerkt. Tevens is ze werkzaam in haar eigen schoonheidsspecialiste praktijk.

April 2021 heeft Heidi de opleiding Paro-Preventie assistente behaald bij Dental Best Practice.

Tevens zal ze jaarlijks cursussen volgen, of lezingen bezoeken en door vakliteratuur haar kennis bijhouden.

Wat is het verschil tussen een mondhygiëniste en een paro-preventie assistente:

De mondhygiëniste is een op HBO opgeleide paramedicus zelfstandig werkzaam binnen de mondzorg.De taken die een mondhygiëniste uitvoert zijn gericht op preventie en het voorkomen van tandvlees problemen. Zij voert hiernaast ook curatieve behandelingen uit, dit zijn behandelingen gericht op oppervlakkige tot uitgebreide tandvleesproblemen.

De paro-preventie assistente is een MBO opgeleide tandartsassistente met aanvullende scholing en daarmee ook patiënten mag behandelen waarbij de ruimte tussen tand en tandvlees al iets verdiept is (tot 6 mm onder het tandvlees) Haar taken zijn vooral gericht op preventie, het voorkomen van problemen. Daarnaast voert zij ook licht curatieve behandelingen uit. Zij heeft geleerd om voor deze patiënten zelfstandig een behandelplan op te stellen en werkt nauw samen met de tandarts en of mondhygiënist op dit gebied. Ook patiënten die na behandeling bij de mondhygiënist een stabiele situatie bereikt hebben, kunnen op een gegeven moment voor de nazorg gezien worden door de paro-preventieassistente.

Terug naar overzicht