Heidi

Functie: Preventie-assistente

Bij de preventie assistente, kan U geholpen worden voor verschillende zaken, die door de tandarts opgedragen zijn.

Kleine behandelingen, bijv. poetsinstructie, polijsten, voedingsadviezen, tandsteen verwijderen, en sealant aanbrengen, afdrukjes t.b.v. bleeklepels en wat zo verder nog voor komt.

Heidi  is sinds 2020 werkzaam in deze praktijk, ze heeft in 2002 haar diploma Tandartsassistente behaald en in 2008  via de  NMT het diploma Preventie assistente. Daarna heeft ze als Preventieassistente in reguliere praktijken gewerkt. Tevens is ze werkzaam in haar eigen schoonheidsspecialiste praktijk.

In de zomer 2020 gaat Heidi starten met de opleiding Paro-Preventie.

Tevens zal ze jaarlijks cursussen volgen, of lezingen bezoeken en door vakliteratuur haar kennis bijhouden.

Wat is het verschil tussen een mondhygiëniste en een preventie assistente:

De mondhygiëniste is een op HBO opgeleide paramedicus zelfstandig werkzaam binnen de mondzorg.De taken die een mondhygiëniste uitvoert zijn gericht op preventie en het voorkomen van tandvlees problemen. Zij voert hiernaast ook curatieve behandelingen uit, dit zijn behandelingen gericht op oppervlakkige tot uitgebreide tandvleesproblemen.

De preventie assistente is een MBO opgeleide tandartsassistente met aanvullende scholing. Haar taken zijn vooral gericht op preventie, het voorkomen van problemen. Daarnaast voert zij ook licht curatieve behandelingen uit, maar alleen bij patiënten met oppervlakkige tandvlees problemen

Terug naar overzicht