Onze praktijk – Tandartspraktijk Vos – Apeldoorn
Tandartspraktijk Vos

Onze praktijk

Op allesoverhetgebit.nl kunt u veel informatie vinden over alles wat met de tandarts of uw gebit te maken heeft.

De praktijk heeft geen contracten met zorgverkeringen.

Behandelingen

U kunt bij ons voor een breed scala aan services terecht. Wilt u daar meer weten, neem dan gerust contact met ons op!

De volgende behandelingen worden binnen deze praktijk uitgevoerd

Controle, dit omvat de hele mond, tandvlees, eventueel polijsten. Een controle is altijd 10 minuten per persoon.

 • Het vullen van gaatjes.
 • Kronen en bruggen.
 • Kunstgebitten en frames.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Sealen.
 • Bleeklepels voor thuis bleken.
 • Inwendig bleken.
 • Cosmetische tandheelkunde.
 • Kleine chirurgie.
 • Tandvleesbehandelingen.
 • Poetsinstructies.
 • Voedingsanamnese.

Bij ons bent u te gast

Bij Tandartspraktijk Vos bent u op de eerste plaats gast i.p.v. patiënt. Al onze behandelingen vinden plaats in goed overleg. Uw wensen, vragen en zorgen zijn onze leidraad, per slot van rekening gaat het om uw gebit. Als gepassioneerde tandartsen kijken we met een professionele blik naar uw gebit. We adviseren graag, maar… u bepaalt.

De tandarts

De tandarts verzorgt reguliere tandzorg, zoals de halfjaarlijkse controle en “standaard” behandelingen. Voor het vullen van gaatjes kunt u bij Tandartspraktijk Vos terecht, net als voor het maken van kronen en bruggen, protheses en frame’s.

U kunt hier natuurlijk ook uw gebit laten onderhouden en verfraaien.

De (paro) preventie-assistente

Een gezond gebit is meer dan “geen gaatjes”. Onze tandarts– en preventie-assistente zijn deskundig op het gebied van mondverzorging en de behandeling van ontstoken tandvlees. Hebt u last van mond- en tandvleesproblemen, maak dan gerust een afspraak. Dit is zeker raadzaam als u last heeft van een van de volgende klachten.

 • Pijnlijk bloedend tandvlees
 • Vieze smaak in de mond
 • Slechte adem
 • Losstaande of verplaatsende tanden en of kiezen
 • Rood en gezwollen tandvlees
 • Terugtrekkend tandvlees
 • Schaamte over het uiterlijk van uw gebit

Tandvleesontsteking (parodontitis)

Dit verhoogt het risico op het verlies van tanden en kiezen en kan tevens ernstige complicaties met zich meebrengen. Ernstige tandvleesontstekingen vergroten de kans op o.a. hartafwijkingen, zwangerschapscomplicaties en problemen bij diabetes. Achterstallig onderhoud, loszittende tanden, verkleurde tanden, genegeerde gaatjes en andere ongemakken kunnen leiden tot minder comfort, zoals gêne voor het gebit of een verminderde eetlust door slecht kunnen kauwen.

Bij Parodontitis word u door uw tandarts behandeld of kan u verwezen worden naar een Mondhygiëniste.

De tandartsassistente

De tandartsassistente is uw steun en toeverlaat, u kunt met uw vragen bij haar terecht, ze zal u zo deskundig mogelijk een antwoord geven.

Ontbrekende of beschadigde tanden of kiezen

Bij ontbrekende tanden of kiezen, of wanneer geheel of gedeeltelijk herstel niet meer mogelijk is, kan het plaatsen van kronen, bruggen of implantaten een oplossing bieden als duurzame vervanging. Deze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van de tanden en kiezen.

Angst

Bang voor de tandarts, u bent niet alleen. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor de tandarts. Meer dan 800.000 mensen durven helemaal niet naar de tandarts. Ook kinderen kunnen soms zeer angstig zijn voor een tandartsbezoek. Bij Tandartspraktijk Vos, geven we in een persoonlijke rustige sfeer volledige uitleg over wat u te wachten staat, welke geluiden u kunt verwachten, welke gevoeligheden er kunnen optreden en op welke momenten.

We nemen uw angst voor de tandarts serieus, en proberen samen met u de angst te overwinnen. Maak een afspraak voor een gesprek om kennis te maken met onze praktijk en onze aanpak.

Wachtkamer

We besteden veel zorg aan onze praktijk en zeker ook aan de wachtkamer. door bv. de aankleding en de lectuur, en kinderboeken.  En dagelijks de krant “de Stentor”. Dit om u het wachten zo aangenaam mogelijk te maken. Tevens kan u een beperkte tijd gebruik maken van onze gratis Wifi.

Afspraken

Het niet nakomen of niet tijdig afzeggen van afspraken, laat ons weinig andere keus dan het in rekening brengen van de kosten voor de gereserveerde tijd. Dit is overeenkomstig de leverings- en betalingsvoorwaarden en volgens de verzekeraars en de door de KNMT hiervoor opgestelde richtlijnen.

Afspraken minstens 24 uur van te voren afzeggen, afspraken langer dan 30 minuten 48 uur van te voren afzeggen. Bij te laat afzeggen, kunnen kosten in rekening gebracht worden.

Dan zullen we u C90 in rekening brengen voor de door u gereserveerde tijd, 12,50 euro per 10 minuten voor het niet tijdig afzeggen van de afspraak.

Mobiele telefoon

Wilt u zo vriendelijk zijn om uw mobiel stil te zetten in onze wachtruimte en behandelkamers. Moet u onverhoopt toch een telefoontje beantwoorden, wilt u dat dan doen zonder anderen te storen. Dit alles voor uw en onze rust.